TPKian

Tuesday, 26 January 2016

Nenek Berkebaya Merah..


Aku baca pos baru dekat blog Amna. Baru perasan dah lama juga aku tak tengok/baca cerita seram. Memang aku akan cuba elak habis-habisan, dari tahun 2009 lagi.


Aku memang nak jumpa mak ayah aku tapi kalau boleh rumah sendiri lah paling aku nak elak  berkunjung. Waktu cuti memang berat hati nak balik. Pertama sekali, pernah tengok cerita The Conjuring? Ada babak badan mak budak tu lebam-lebam kan? Yep. Badan aku penuh lebam-lebam macam tu tiap kali balik rumah. Kaki tangan peha dada penuh lebam. Kadang-kadang sakit, kadang-kadang tak.

Nak bagi idea awal dekat korang apa benda yang buat aku jadi penakut sampai ke tua nanti, ni kes paling baru terjadi masa aku balik rumah minggu lepas







Dan malam itu jugalah tahap 100% kepercayaan terhadap mak aku tergugat, susut mendadak. Sampai hati kau Tok Chah, tinggal aku macam tu je dengan hantu.....
(tapi walaupun dia lari dulu, aku yang sampai dalam rumah sebelum dia. Punya lari tak cukup tanah!)

Semua ni, kisah benar, dari tahun 2009, semuanya gara2...nenek berbaju kebaya merah......

Bersambung...

25 comments:

  1. apa jenis penjahat ko ni share cerita hantu tengah2 malam ni oiiiiii....
    WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dayyyy tengok apa tido sebelah kau Dayyyyy...wuuuuuuuwuuuuwuuuu

      Delete
    2. Jahat ni dia ni.. Nenek sebelah aku cakap, lewat sikit dia pg kat kau

      Delete
    3. KO JGN AKU DAH LA TIDO SORANG. AHHAHAHAH <--- gelak ketakutan.

      Delete
    4. Dia bosan dah kacau aku, suruh pegi dekat yura. Yuraaaaaa cuba tengok atas almariiiiii

      Delete
    5. (-__-) *tido bukak lampu.

      Delete
    6. Seronok aku berdengkur malam tadi. Bangun pagi nenek dah sediakan mee goreng. Umm lazat

      Delete
  2. Wei!! Katun ko cute. Lepas tu ko wat crite hantu. Tpi kenape leh jdi seram. Aku musykil ni. Terer kau BEN. Aku bkn jenis penakut. Tpi ini seram sbb kisah benar. SOBS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha hantu cute acano. Kena tambah tahap keseraman lepas ni :p

      Delete
    2. Ahahaha. Ini pon dh seram. Part lebam tu adik aku selalu kena. Rumah aku ni buleh tahan jugak la angker dia. Cuma banyak bunyi bunyian. Kelibat2 tu ade la jgk. Ngaji bebanyak. Ayh aku selalu pasang ayat2 Ruqyah. Mak aku selalu jugak kena kacau ni.

      Delete
    3. Degil dia ni. Baca la ayat apa pun tak pergi2 TT

      Delete
  3. Perghhh.. angker giler siottt... hahahaha...

    Mak ko lari tinggalkan ko eik? Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak aku lagi penakut dri aku ojinz TT

      Delete
  4. Errmm?? kenapa dengan nenek berkebaya merah? Dia nenek yang tinggal di kawasan kejiranan saja kuar jalan-jalan kot. Hehe... (bersangka baik)

    ReplyDelete
  5. Not to sound sceptical, tapi badan kau lebam tu MAYBE (big maybe) sebab ada gangguan salur darah which is sangat common pd sesetengah orang. Try gi check doktor kalau free.

    Untuk nenek kebaya merah, hm......tak ada saintifik punya explanation aku boleh bagi. Nasib baik aku baca siang. Kalau baca malam confirm aku tahan mata aku sampai ke subuh. Hahahahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi dia lebam bila aku dekat rumah je cero. Tu yang musykil tu. Kalau baca malam kau pegi la berhuhu dengan day & yura smpai subuh.

      Delete
  6. fuh, seram jugak cita ni..
    patutnya ambik kesempatan ni utk intervew dia leklok apasal tiba2 muncul secara dramatik, apasal serabai2 dll..

    mungkin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat interview mungkin saya pengsan dulu naz. huhu

      Delete
  7. Hahahahahahah nasib kau lukis nenek tu comel. AKu dh lah tido sensorang. Selalu terbayang ada something bawah katil, huhu. Tp aku cekal dan tabah. Setakat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zygha, katil aku takde bawah (tilam je, katil takde ha ha ha), selamat nenek takleh menyorok bawah katil.. Nenek menyorok kat penjuru bilik.. Elok sebelah tingkap tu..

      Delete
    2. Day, kau kerja usik orang ni kang elok nenek tu tido atas kau.
      Aku selalu terbayang benda-benda bawah katil, atas almari, tangan keluar dari lubang tandas.

      Delete
  8. baca ni waktu pukul 1:17 pagi . hahahhaa memang . ;A; ghad please

    ReplyDelete