TPKian

Saturday, 15 August 2015

Solat Jemaah




Tak tahu la bahagian lelaki macam mana, tapi bila aku pergi solat jemaah dekat surau/masjid, ni antara ujian paling selalu kena hadap di bahagian perempuan:


1. Baca kuat
Lain macam bisik dia. Sampai aku pulak yang tersasul nak baca apa.



2. Stokin orang depan bau
Hmm..Yang ni paling mencabar time sujud la



3. Termasuk bahagian lelaki
Ni kalau solat saf depan. Nanti tirai terangkat bila kena tiup angin, jatuh atas kepala kau. Bangun2 je dari sujud, kau dah termasuk bahagian lelaki sebab ltirai dah kebelakang. Orang kuat je boleh khusyuk sambil cover malu. Tambah2 bila ada orang lelaki yang baru masuk surau tengok kau je sorang perempuan tercongok bahagian diorang.



4. Orang sebelah duduk atas telekung
Kau semangat nak bangun rakaat ke-3, orang sebelah tahiyyat lagi, duduk atas telekung kau. Kalau tak tertarik sampai telekung tercabut tak apa la. Ni sampai terdedah setengah kepala. Sadis.


Ingat. Selain keselesaan diri sendiri, kita kena fikirkan keselesaan orang sekeliling juga tambah2 waktu beribadat. Apa lagi yang korang pernah alami? Kongsi2. Mungkin orang sebelah sendawa bau durian dan petai?

28 comments:

  1. hahahaha part tindih telekung tu selaluu :'))
    yep, yg bisik2 kuat tu mmg annoying =..=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. Paling kurang sekali seumur hidup la perempuan kena

      Delete
  2. ahahahaha. tang terpijak kain sampai nmpk rmbut tu bru jadi kt aku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena rakaat yang hujung2, makin sadis wey (T^T)

      Delete
  3. ada tu time tahiyyat akhir org duduk atas kaki kita,ouchh sakit >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang jenis duduk himpap kuat2. Kehkeh

      Delete
  4. Kalau lelaki, part baca kuat2 tu memang selalu dan ramai.
    Yg stokin bau tu tak laa sbb laki tak pakai stokin, tapi kitorang selalu tersadung punggung org depan masa nak naik dari sujud sebab orang depan tertonggek mantap sangat kekadang.

    Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah. Serius tergelak besar baca komen kau ni cero!

      Delete
  5. Replies
    1. Yang tu selalu jadi masa saya dekat asrama dulu :p

      Delete
  6. hahahahhaa semua itu btol.. yg tirai tu berlaku masa time duduk asrama dulu... skrg tidak lagi... maybe jarang duduk saf depan.. hahaha

    ReplyDelete
  7. Yang tindih telekung tu selalu jadi ! haha. Tapi part yang termasuk bahagian lelaki tu tak pernah lagi. haha lawak ahhh

    ReplyDelete
  8. Yang tindih telekung tu selalu jadi ! haha. Tapi part yang termasuk bahagian lelaki tu tak pernah lagi. haha lawak ahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah berlaku masa sekolah agama dulu. Malu gile

      Delete
  9. Bau stokin tu kurang sikitlah sebab stokin baru maybe

    ReplyDelete
  10. Part yg masuk saf laki tu win sgt!! Hahaha tgelak besar saya baca!

    ReplyDelete
  11. Part yg masuk saf laki tu win sgt!! Hahaha tgelak besar saya baca!

    ReplyDelete
  12. Oh myy...suprisingly true!
    Gelak sorang2 xhengat kul 4 pagi nie..huhu

    ReplyDelete
  13. Ahahaaa !! Really funny bile tmasok sbalikk tirai . Die punye perasaan tu... * why me , why mee !!!?? ��

    ReplyDelete
  14. Terbayang kalo terjadi yang sebalik tirai tu...omg!!!

    ReplyDelete
  15. Terbayang kalo terjadi yang sebalik tirai tu...omg!!!

    ReplyDelete
  16. yang masuk bahagian jemaah laki tu tak boleh blah..sebab itu memang kenyataan ..its a fact..haha

    ReplyDelete
  17. tersondol punggung orang depan.orang belakang sondol punggung aq balik.haha.gelii weyy.muka bekerut tahan gelakk.haha

    ReplyDelete
  18. tersondol punggung orang depan.orang belakang sondol punggung aq balik.haha.gelii weyy.muka bekerut tahan gelakk.haha

    ReplyDelete
  19. Hahha.. Yg part org duduk ats telekung tu. Aku kne smpai kene bengkokkan sikit lutut dh tlenkung org duduk. Adoi

    ReplyDelete
  20. Hahha.. Yg part org duduk ats telekung tu. Aku kne smpai kene bengkokkan sikit lutut dh tlenkung org duduk. Adoi

    ReplyDelete